Eindelijk uitbreiden …

Na de aanleg van de eerste 2 vijvers in 1989 en diverse uitbreidingen tot uiteindelijk 7 visvijvers in de jaren daarna, hebben we in 2003 een geheel nieuwe accommodatie gebouwd. Vooraf bleek ook al dat we een groot tekort aan vijvers hadden, want Forellenvijver Heioord barstte uit z'n voegen. Vandaar dat we, na enkele jaren van voorbereiding en overleg met Heemkunde-vereniging Hunsel, in 2004 ons weldoordachte nieuwe plan hebben ingediend.

Na 7,5 jaar van heel veel plannen indienen, voorafgaand hieraan 10 jaar van ruilverkaveling, gemeentelijke fusie, opnieuw plannen indienen, nieuwe contactpersonen bij de gemeente en opnieuw dezelfde plannen indienen, van de ene verbazing in de andere vallend, ontelbare besprekingen met de Heemkunde-vereniging, Gemeente, Natuurmonumenten, IKL, Gebiedsbureau, Provincie en adviesbureaus, talloze peperdure (vaak zinloze) onderzoeksrapporten, beplantingsplannen en bankgaranties en het bijna opgegeven te hebben, hadden we dan eindelijk 7,5 jaar later na vele teleurstellingen en ergernissen onze vergunning binnen voor het maken van een stukje natuur en educatie!!!! Het verhaal in een notendop, Har Coenen (mede-eigenaar van Heioord) kan er een boek over schrijven …

pagina 1/3

Lees verder

Zie foto's
© Chantal Design '92 (bno)
Home
overzicht watersport en recreatie
neeritter, nabij ittervoort, gemeente hunsel, limburg, dagelijks geopend. telefoon: 0475-566609 email

Het natuur-educatieve plan …

Zoals u in ons plan kunt zien, hebben we een heel mooi natuur-educatief plan opgezet met uiteraard ten eerste een grote en een iets kleinere vijver, die tevens geschikt zal zijn voor het vliegvissen. Daaromheen komen allerlei oude landschaps-elementen uit het gebied Heioord waaronder; heide, berkenbos, bremmen, hoogstamfruitbomen, wilde bloemenweide en een kikkerpoel.

Er zullen t.z.t. diverse educatieve spellen worden opgezet waaronder een kabouter-route.
Tevens komt er t.z.t. een educatief centrum met wisselende tentoonstellingen en nog veel meer …
We zullen u via deze website op de hoogte houden van de vorderingen. Wekelijks zullen er nieuwe foto's worden geplaatst.

T.z.t. zullen we veel meer informatie geven over deze uitbreiding op deze pagina.
Hou hem dus in de gaten!

pagina 2/3

Lees verder

Kom gerust een kijkje nemen …

U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Vanuit onze accommodatie heeft u schitterend uitzicht op de vijvers en de nieuwe uitbreiding en kunt u, genietend van een kopje koffie met Limburgse vlaai of getapt glaasje bier of speciaal bier, de vorderingen met eigen ogen zien.

Het uitbreidingsperceel ligt naast het bestaande perceel en er kan dus gewoon gevist worden op forel en op vijver 5 tevens op grote zalmforellen.
Tijdens de paas- en pinksterdagen wordt er, zoals elk jaar, weer gratis zalmforel op alle vijvers uigezet.

Bent u alleen, dan is er meestal wel plaats vrijgehouden. Bent u met een groep of komt u in het weekend of tijdens de feestdagen, dan kunt u beter eerst reserveren of eerst even telefonisch contact opnemen met
Forellenvijver Heioord.
Telefoon: +31 (0)475-566609
Email: info@heioord.com
Online reserveren kan ook via: Het online Rerveringsformulier >>

pagina 3/3

Terug

Zie foto's